Resultaten voor hond verkopen als particulier

 
hond verkopen als particulier
Wettelijke bepalingen voor fokkers - Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren.
Dus zowel de particulier die een hond heeft, als de persoon die honden houdt voor bedrijfsmatige doeleinden vallen onder het besluit. Voorheen vielen houders die bedrijfsmatig met honden en katten werkten, zoals asielen, pensions en fokkers, onder het Honden- en kattenbesluit. Sinds 1 juli 2014 vallen zij onder het Besluit houders van dieren en dan in het bijzonder onder hoofdstuk 3 2 van het besluit. In dit hoofdstuk 3 2 staan de wettelijke bepalingen inzake 'het' bedrijfsmatig verkopen, afleveren, houden ten behoeve van opvang van of fokken met gezelschapsdieren.
autonieuws.be
Hond verkocht, nieuwe eigenaren maanden later boos Radar.
Ben je een fokker of heb je de hond particulier weggedaan? En heb je bijv. nummer van je dierenarts achtergelaten, zodat de nieuwe eigenaren het medisch dossier zelf kunnen opvragen? Je zou altijd het medisch dossier zelf nog kunnen opvragen of sturen. Maar het is heel simpel.: 1 Je stuurt ze de dossier op, als je zeker bent van je zaak.
uwjachtmakelaar.nl
Adverteren om je hond te verkopen? Dat is verboden! Tipaw.
Als je je hond wil verkopen of weggeven en je hebt maar één nestje of twee nestjes per jaar, dan moet je de regels volgen van de occasionele kweker. Een occasionele kweker is geen erkende kweker. Vanaf 3 nestjes per jaar, wordt je beschouwd als kweker en moet je een erkenningsnummer aanvragen.
dartshopleiden.nl
licg.nl - Consumentenrecht.
Hetzelfde als verkoper zijnde: Wanneer u een oude viool op zolder vindt en deze te koop zet, en er komt iemand langs die er 1000 euro voor geeft, dan moet die koper dat zelf weten. En op uw beurt mag u zelf bedenken of u die viool voor dat bedrag verkoopt of niet. Bij een dier is dat niet anders. Garantie na aankoop van een dier. In de wet wordt verschil gemaakt tussen een zogenaamde 'consumentenkoop' en een gewone koop. Bij een consumentenkoop gaat het om een koop waarbij een particulier een dier koopt van iemand die 'handelt' in de uitoefening van beroep of bedrijf.
getreuer.nl
Blog: Koopovereenkomst: tips, feiten en fabels Advocaat voor Fokkers.
Indien er een koopovereenkomst getekend is, maar de fokker wilt de hond toch niet verkopen aan de koper, dan een mogelijkheid voor ontbinding van de overeenkomst. Verplichte castratie binnen zes maanden na de koop. Een koopovereenkomst is een complex document, waarin je als verkoper afspraken maakt met de koper van het dier.
hendriks.nl
garantie op hond gekocht van particulier? - Kassa.
Garantie op hond gekocht van particulier? Als je een dier bij een winkel of fokker haalt, dan valt deze onder de wetgeving voor roerende zaken. Dit betekent dat als ie een mankement vertoont, je hem terug zou mogen doen/geld retour kosten vergoed.
hond verkopen als particulier
Regels voor stichtingen en particulieren die honden of katten uit het buitenland invoeren Honden en katten NVWA.
Stap 2: Vul gegevens in en selecteer als gebruiksdoel 'definitieve' invoer van levende dieren en levende producten en ga verder. Stap 3: Vul gegevens in. Stap 4: U ziet of invoer mogelijk is met een link naar het vereiste certificaatmodel. Stichtingen voor zwerf dieren vallen onder 'commercieel' verkeer en 'handel. Indien er sprake is van eigendomsoverdracht, valt dit altijd onder handel. Meer informatie over import vindt u op de pagina: honden en katten meenemen uit het buitenland en huisdieren en reizen. Waar moet een Stichting aan voldoen wanneer het dier in Nederland is aangekomen? U moet het dier laten registreren. De houder van de hond is verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging.
keyboost.nl
Huisdieren fokken - wat mag wel en wat niet? Honden en katten NVWA.
Is de verhouding kleiner dan 0.5, maar groter dan 0.3? Dat mag alleen als de hond aan alle andere kenmerken in deze tabel voldoet. Heeft de hond een neusplooi? De hond heeft een neusplooi en haren die vanaf de neusplooi het bind- of hoornvlies raken.
franksweegersmakelaardij.nl
Koop en verkoop - Dierenrecht Advocaat - advocaatzoeken.nl.
Een normale verwachting is dat een dier meegaat gedurende de normale levensverwachting. Een verkoper kan bij een levend wezen echter nooit helemaal garanderen dat de hond gezond is en zal blijven. De verkoper heeft wel een zorgplicht. Hij moet bijvoorbeeld kunnen aantonen dat hij naar behoren voor het dier heeft gezorgd, erfelijke gebreken zoveel mogelijk heeft proberen te voorkomen en puppys heeft ingeënt. De koper heeft ook een bepaalde onderzoeksplicht. De koper kan zich van te voren laten informeren over de erfelijke gebreken van een bepaald ras en vragen stellen aan de fokker. Het is dus de verantwoordelijkheid van de koper om opzoek te gaan naar een betrouwbaar bedrijf of fokker. Heb ik garantie na de aankoop van een dier? Indien er sprake is van consumentenkoop consument en professionele verkoper, dan heb je na de koop van een dier in ieder geval recht op een garantieperiode van zes maanden.
Wat als je een hond verkoopt of weggeeft? Huisdierinfo.
Wat als je een hond verkoopt of weggeeft? Een hond moet minstens 8 weken oud zijn vooraleer hij verkocht of weggegeven mag worden. Een hond mag je niet verkopen of gratis weggeven zonder chip identificatie en registratie.De registratie gebeurtin een centrale databank die beheerd wordt door DogID.
Voor de herplaatsing van honden en katten - Verhuisdieren.nl.
Voordat je een huisdier aanbiedt ter adoptie of zelf adopteert, is het belangrijk dat je eerst zorgvuldig onze huisdierenbijsluiter leest. Hier staan alle tips tricks over het zoeken en herplaatsen van een huisdier. Herplaatsing honden en katten vanuit het buitenland. Je kunt bij Verhuisdieren ook terecht voor de herplaatsing van honden en katten vanuit het buitenland. In verband met een veilige reis voor de dieren, wachten we tot ze minimaal vier maanden oud zijn. Ze hebben dan alle nodige entingen gehad en mogen zonder problemen mee met reizigers. Om te garanderen dat alle stichtingen op verantwoorde wijze omgaan met zowel de dieren als de regels, hanteren we een review-systeem. Stichtingen die de dieren niet op een verantwoorde wijze herplaatsen, worden van ons platform geweerd. Alle adoptiedieren verblijven na aankomst in Nederland bij een gastgezin, waar ze kunnen wennen aan het huiselijke leven. De adoptanten mogen dan komen kennismaken met hun nieuwe huisgenoot. Verloopt de adoptie onverhoopt niet naar wens, dan is het gastgezin een perfect vangnet. Zo voorkomen we dat deze dieren in asielen belanden. Matcht mens en dier. Adopt a pet English. Vraag de experts. Verantwoord hond of kat aanschaffen. Dossier corona en huisdieren.

Contacteer ons