Resultaten voor hond verkopen als particulier

 
hond verkopen als particulier
Wat als je een hond verkoopt of weggeeft? Huisdierinfo.
Wat als je een hond verkoopt of weggeeft? Een hond moet minstens 8 weken oud zijn vooraleer hij verkocht of weggegeven mag worden. Een hond mag je niet verkopen of gratis weggeven zonder chip identificatie en registratie.De registratie gebeurtin een centrale databank die beheerd wordt door DogID.
franksweegersmakelaardij.nl
Hond verkocht, nieuwe eigenaren maanden later boos Radar.
Ben je een fokker of heb je de hond particulier weggedaan? En heb je bijv. nummer van je dierenarts achtergelaten, zodat de nieuwe eigenaren het medisch dossier zelf kunnen opvragen? Je zou altijd het medisch dossier zelf nog kunnen opvragen of sturen. Maar het is heel simpel.: 1 Je stuurt ze de dossier op, als je zeker bent van je zaak.
isatraining.nl
Hond kopen of verkopen - Petlook.
Het misleiden van hondenkopers door buitenlandse pups te verkopen met Nederlandse chips en paspoorten. Nieuwe baasjes wordt niet verteld dat de honden eerst illegaal geïmporteerd zijn. Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van de RVO. Download onze handige flyer met alle informatie. Gaat u een hond kopen? Waar moet u aan voldoen als koper van een hond?
hond verkopen als particulier
Mag je puppies zomaar te koop aanbieden? Lees radio2.
Maar de wetgeving is volgens haar heel streng op dat vlak. Je mag een hond, of een ander dier, niet zomaar verkopen of weggeven. Met het oog op dierenwelzijn zijn er inderdaad wettelijke regels voor het kweken en verkopen er van.
hond verkopen als particulier
Huisdieren fokken - wat mag wel en wat niet? Honden en katten NVWA.
Is de verhouding kleiner dan 0.5, maar groter dan 0.3? Dat mag alleen als de hond aan alle andere kenmerken in deze tabel voldoet. Heeft de hond een neusplooi? De hond heeft een neusplooi en haren die vanaf de neusplooi het bind- of hoornvlies raken.
licg.nl - Consumentenrecht.
Ook gelden deze regels als u het dier koopt op een plek die niet permanent of gewoonlijk gebruikt wordt voor het verkopen van dieren. Dit heet 'buiten' een verkoopruimte. Bij een overeenkomst op afstand is er sprake van een georganiseerd systeem waarmee een verkoper mogelijke klanten benadert. Dat kan bijvoorbeeld een advertentie zijn met telefoonnummer of een website. Denk aan verkoopwebsites of aan advertenties in bladen. Het initiatief voor een verkoop ligt dus bij de verkoper. Het moment waarop de koop wordt gesloten is het moment waarop u het aanbod aanvaart.
Dieren Plaats - Verkoop platform voor huisdieren.
American Staffordshire Terriër. Duitse Staande Hond. Jack Russell Terriër. Pekingees Of Dwergspaniel. Sprinkhaan Of Krekel. Vlinders Of Rupsen. Baart Of Goudwinde. Karper Of Koi. Krab, Kreeft, Garnaal. Overige Soorten Vissen. Slak Of Weekdier. Parkieten En Papegaaien. INLOGGEN Welcome, terug. Gecontroleerde en gevaccineerde huisdieren. Grootste database van NL. Gecontroleerde en gevaccineerde huisdieren. Grootste database van NL. Puppys zijn moeilijk te weerstaan. Dierenplaats helpt jou een baasje te vinden voor de puppy die je wil verkopen. Of je nu particulier bent of een geregistreerde fokker: wij helpen jou om een goed tehuis te vinden voor de pup.
Verkoop en aflevering van huisdieren.
De informatie gaat in ieder geval over de verzorging, huisvesting en het gedrag van het dier. En over wat het kost om het dier als huisdier te houden. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld de huisdierenbijsluiters van de LICG gebruiken. U geeft informatie over de gezondheidsstatus van het dier op het moment dat u het verkoopt. Bij honden en katten is dit in ieder geval het bewijs van inenting. Verkoopt u een ras waarvan bekend is dat er erfelijke aandoeningen kunnen voorkomen? Wij adviseren u om dan ook informatie hierover te geven. Geef de mogelijkheden aan die er zijn om te onderzoeken of het dier een erfelijke afwijking heeft. En geef maatregelen aan die uw klant kan nemen om te voorkomen dat het dier lijdt onder de erfelijke aandoening. U mag geen dieren verkopen aan mensen jonger dan 16 jaar.
Zit er garantie op een net gekochte hond? - MAX Meldpunt.
Maar er zijn wel een aantal dingen waar u op moet letten. Let in de eerste plaats op waar u de hond koopt. Het consumentenrecht geldt alleen als de fokker bedrijfsmatig is. Koopt u uw hond van een particulier dan geldt die garantie niet.
garantie op hond gekocht van particulier? - Kassa.
Garantie op hond gekocht van particulier? Als je een dier bij een winkel of fokker haalt, dan valt deze onder de wetgeving voor roerende zaken. Dit betekent dat als ie een mankement vertoont, je hem terug zou mogen doen/geld retour kosten vergoed.
Hoe onze pups verkopen als zoekertje plaatsen verboden is? Bornem Gazet van Antwerpen.
Maar omdat we onmogelijk negen honden kunnen grootbrengen, willen we ze verkopen. Daarom hebben we geprobeerd een advertentie online te plaatsen, zegt Luc. Maar dat bleek onmogelijk. Alle bekende zoekertjessites publiceren alleen advertenties van erkende kwekers. Zonder registratienummer kan het niet. Luc en Diane kregen te horen dat de wetgeving rond de verkoop van dieren was verstrengd. Maar een erkenningsnummer als kweker aanvragen zien we niet zitten. Het gaat voor ons maar om één nest. Wij doen dit totaal niet professioneel. We willen ook geen geld verdienen aan onze hondjes. We willen alleen dat ze bij echte dierenvrienden terechtkomen die hen een aangenaam en warm nest bezorgen. Dat ze even gelukkig zijn als bij ons. Pas op, we begrijpen dat de regels verstrengd zijn om de broodfok zo veel mogelijk tegen te gaan. En dat initiatief steunen we. Maar wij als gewone particulier, die het beste willen voor de hondjes, zijn er wel de dupe van.

Contacteer ons